Wednesday, December 30, 2009

skirt ini membuat hatiku tidak tenang.


my friend:madihah yusoff(right),BDS student's of mansoura university egypt;)
the reason why i wrote this post because
i really2 love her fashion,crazily:)
gypsy style..
saya telah mengorder skirt ni kpd kwn saya ini
one more add of my wishlist
xpe..saya xkesah
diah,cepat ckit blik malaysia
aku xsabar da!!
btw,goodluck syg
i'll always pray for your future to be a dentist
insyaallah:)

Sunday, December 27, 2009

si buta menjadi penyebab.

tercetus lah idea dari minda saya ni untuk meluahkan perasaan ketidakpuasan hati apabila malam semalam saya bersama2 family berjalan-jalan ke uptown danau kota konon2 nak bli kasut utk berjogging la(konon rajin berjogging)haha:)it's doesn't matter la.setelah saya memerhatikan keadaan sekeliling,saya mendapati terlalu byk orang yang datang meminta sedekah.hey come on la.ni negara malaysia,bukan indon atau india.saya xksah kalo btul2 susah..mmg admit la.tapi ape cte kalo anak yang ckup sifat,pakaian cantik2,umur lbh kurang 20-an la bawak mak yang bute ke hulu kehilir nak mintak sedekah kat setiap meja.mak bute bley ke jadikan alasan nak mintak sedekah??tu persoalannya.alhamdulillah allah da ciptakan awak tu sempurna,so xbleh ke kerja untuk nak menyara parents kamu sendiri..dulu mase kamu tu kecik2 parents nak menyara anak ramai xde plak mak bwk kmu ke sana ke mari nak mintak sedekah kan?memang bengang kalo nak di fikirkan..asyik nak dapat duet dgn care yang senang je.xbley ke buat sedikit usaha.

em xde ke perasaan malu dengan pendatang2 yang datang dari luar ngra bersusah payah beribu kilometer tapi sggup juga terjah semata2 untuk mencari sesuap nasi,tapi kita ni yang dah semulajadi warganegara malaysia kerjanya mintak sedekah..asyik2 muke orang melayu kite,ceit kat mane letaknye maruah anda?bak kate mak saye "ntah2 collection orang yang mintak sedekah lagi byk dari untung orang yang bukak warung ni kan"btul juga kalo difikirkan..kalo satu meja seringgit,kalo seratus da seratus ringgit,kalo lebih dari seringgit da bape?kelemahan yang telah allah bagi kepada kedua ibubapa kita bukanlah sesuatu yang boleh kita jadikan penyebab menagih simpati kepada orang lain,sebaliknya anggaplah ia sebagai ujian yang mungkin ada hikmah di sebaliknya,terlepas dari melihat kemaksiatan dunia..

Thursday, December 24, 2009

sharing is caring

assalamualaikum..
sekarang ni byk sgt masyarakat kita yang percaya dengan perkara2 tahyul,bomoh,pawang mantera dll.sebab tu banyaknya kes keruntuhan rumah tangga yang skrg ni dah jadi cm trend pulak.kawen sebulan due bulan cerai.mmg la cerai tu halal,tapi itu adalah perkara halal yang paling Allah S.W.T benci.Buat majlis grand alahai mengalahkan raja,pastu tup tup dgr da cerai,siap ade orang ketiga lagi..pastu sebuk2 la nak bomohkan bagi orang tu syg kt diri mereka lah,best ke orang sayang tapi hasil dari pertolongan jin dan syaitan,ceit tipu diri sendiri..kan bgus mintak pertolongan dari allah yg maha mengetahui segala hati hamba2nye btl x?

ha kat cini sy nak btaw doa2 dari ayat suci al-quranulkarim yang bley di amalkan utk mendapatkan hablu minannas yang baik,dan boleh juge menjadi ayat pengasih yg sudah berumah tangga only ha!bace 3x lepas solat.tidak perlu di baca dengan kuat.hanya memadai membaca di dalam hati dan boleh juga di baca trus di hadapan pasangan masing2.semoga allah sentiasa memberi kebaikan dalam kehidupan kita di dunia dan di akhirat kelak,insyaallah:)

first bace surah taha ayat 39 yg bermaksud:

"Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu di asuh di bawah pengawasanku"

dan di sambung dengan surah yusof ayat 4 yang bermaksud:

"Ingatlah ketika Yusuf berkata kepada ayahnya," Wahai Ayahku, sesungguhnya aku bermimpi melihat sebelas buah bintang, matahari dan bulan kelihatan semuanya sujud kepadaku"

last skali di sambung dengan surah ibrahim ayat 37 yang bermaksud:

"Ya Tuhan kami, sesungguhnya aku telah menempatkan sebahagianketurunanku di lembah yang tidak mempunyai tanam-tanaman didekat rumah Engkau (Baitullah) yang dihormati, ya Tuhan kami(yang demikian itu) agar mereka mendirikan shalat, makajadikanlah hati sebagian manusia cenderung kepada mereka danberi rezkilah mereka dari buah-buahan, mudah-mudahan mereka bersyukur"



wallahualam..

Tuesday, December 22, 2009

areen heart rose.

i love rose

it's make me plaesure

it's fragrance make me cool

it's color fresh-up my eyes..

i wish that full of roses

will decorate on my garden wedding

hopefully:)

i'm imagine it's very nice.

he said;to be the better one

kadang-kadang hati merasa
betapa lemahnya aku
pendirian hidupku
usaha ku
perasaanku..
tetapi sebolehnya
aku sungguh berusaha
untuk jadi yang terbaik

kau datang tiada sebabnya
tanpa jemputan dari ku juga
dan aku tahu bukan kemahuan dirimu
tetapi sesungguhnya takdir juge menentukan
aku redha walaupun
aku terpakse berhadapan
dengan pelbagai cabaran
yang aku sendiri kdg2 terfikir
aku tidak mampu lagi utk mengatasinya
tetapi tuhan kau yang maha mengetahui
kau campakkan juga rasa cinta ini
ke dalam hati hambamu
untuk menguji sejauh mane kesabaran hambamu
dan itu tidak boleh di persalah lagi
rasa cinta antara hambamu adalah fitrah
cume kadang2 diri ini juge yang salah perlaksanaanya
betapa byknya dosa
seperti air hujan yang rebah ke bumi

syukran ke atas dirimu
yg byk mengingatkan aku
menasihati aku
menegur aku
dan byk lagi
hatiku memberontak
seolah sume yg ku lakukan salah belaka
seolah semua kenikmatan ku hilang
tapi aku taw kau lakukan
kerana sygnya kau padaku

saban hari aku berjanji
untuk berubah itu ini
tapi sikit pun aku tak melakukannye
hny berjanji dgn mlut
kau hny mmpu bersabar
dan aku pasti bukan selamanya kau mmpu bersabar
sebenarnya aku sedang berperang
dengan perasaanku
kemahuanku sendiri
utk menjadi yg terbaik
wanita yg solehah
yg boleh membahagiakan kau kelak
dan mencari cinta hakiki
dan yang kita doakan selalu

xmungkin aku jumpai
permata seperti kamu
permata yang berharga
andainya kau hilang suatu hari nanti
ya allah bantulah hambamu ini,berikanlah pertolongan
untuknya berubah,
aku tahu kau tahu apa isi hatiku sebenarnya
tulus ikhlas benar berjuang utk agamamu.

Tuesday, December 15, 2009

curik si cantik wafaa punye:))

THE 100 TRUTHS =)

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage:milo ice mcd yaww!!sdp sgguh
2. Last phone call:jihadi,sebok kacau sy online:p
3. Last text message: jihadi too :)
4. Last song you listened to:kalimah cinta..the best song ever.like it!!
5. Last time you cried:last monday:( sob3..mlu seyh




HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice:of course la hee:)
7. Been cheated on: wooww sudah semestinye

8. Kissed someone:dlu tiap2 hari b4 pegi skola msti cium my mum la
9. Lost someone special: alhamdulillah xde.

10.Been depressed: always n always
11. Been drunk and threw up: tanakkkkk ya allah jauhkan~


LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. pink.look feminine
13. colourful.nice la
14. black.nampak sy lbh krus haa:)




THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend:yes.dan sgt suke
16. Fallen out of love:teetttttt:o..myb la.confirm
17. Laughed until you cried: heee:)kua air mate time ngs je

18. Met someone who changed you:yeah,he is da first person that
changed me which no people do before.thnx sygg!!
19. Found out who your true friends were: 2009 is the year. =)
20. Found out someone was talking about you:so many times.da muak.i dun care!

21. Kissed anyone on your friend's list:penah laa.lg maw tny
22. How many people on your friends list you know in real life: not at all
23. How many kids do you want?:4.two girls,2boys.cehh berangan lebeh

24. Do you have any pets: haha.doraemon&panda:)
25. Do you want to change your name: mase kecik2 penah la.klaka btol:)

26. What did you do for your last birthday:celebrated with my dear friends.
27. What time did you wake up today:kul 9++.mak kate blm lyak kwen bgun lmbt slu:(

28. What were you doing at midnight: chitchat+texting+makannnn nyumnyum;p
29. Name something you CANNOT wait for: can't mentioned,sorry

30. Last time you saw your mother: everyday jumpe.jgn jeless haha
31. What is one thing you wish you could change about your life: too many la:(
32. What are you listening to right now:^_~

33. Have you ever talked to a person named Tom: ermm x kot
34. What's getting on your nerves right now: my lunch.lapaaanye
35. Most visited webpage: shopping blog..

36. Whats your real name: Norhazreen Rosli.azreen tiada maksud:(
37. Nicknames: aween da famous,areen,azreen..yg len2 xdiiktiraf
38. Relationship status:sorry boys i'm taken(curik ayt kt tshrt arxar)
39. Zodiac sign: taurus.
40. Male or female?:haih kate feminine,msti female kan
41. Primary school:sk sg binjai&sra meru

42. Secondary school:sek agama. men.tiggi. hisamuddin,kg.jawa&mrsm kuantan
43. High school/college/university?: unikl rcmp

44. Hair color:air kt umh sy xkarat,so hitam la
45. Long or short: panjang la.

46. Height: 164cm je.xboleh jd model haha:)
47. Do you have a crush on someone: secret lowh..
48: What do you like about yourself:suke memotivasikan dirinye sendiri,ceh poyo;p
49. Piercings: rimas.

51. Righty or lefty:kiri dan kanan
52. First surgery: blm ade lg,dan akan ade la
53. first piercing : 5thn

54. First best friend: ain zarina muhd zuhri
55. First sport you joined:netball.as goal defend
56. First vacation:mase kcik2 mane igt
58. First pair of trainers: xtaw



RIGHT NOW
59. Eating: grape yg bru klua dr peti ais

60. Drinking: nope
61. I'm about to: nothing
62. Listening to: bunyi keyboard hehe:)
63. Waiting on:massage from him;)



YOUR FUTURE
64. Want kids:yesss of course la
65. Get Married?:heee.mesti la;)ceh sukenye
66. Career:still thinking..




WHICH IS BETTER
67. Lips or eyes: eyes
68. Hugs or kisses: sukekanye..trase amt disygi

69. Shorter or taller: taller
70. Older or Younger:sumtimes being matured sumtimes not!
71. Romantic or spontaneous: spontaneous kot

72. Nice stomach or nice arms:aik cm memerli plak.arm la
73. Sensitive or loud: both of them haha
74. Hook-up or relationship: serious relationship haha:)
75. Trouble maker or hesitant:like to be a trouble maker;0 haha



HAVE YOU EVER :
76. Kissed a stranger:ceit da gler ke?
77. Drank hard liquor: noooooooo.fullstop

78. Lost glasses/contacts: xde pun
79. Sex on first date:female

80. Broken someone's heart:yup..awk im so sorry for that:(
82. Been arrested: haha.mesti la xpenaaa
83. Turned someone down: myb la.sumtimes

84. Cried when someone died: penahhh la.sdy taw
85. Fallen for a friend?:kih3..ye kowt



DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: always believe that i can do!

87. Miracles:no comment
88. Love at first sight: ouhh no la..sy bukan jenis itu.sukar mmpercayai org
89. Heaven: ngee~suke
90. Santa Claus: best sbb bley dapat sweets:)
91. Kiss on the first date: gilak suda!!!

2. Angels:to be..



ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time:dlu kot.huaa:)skrg da insaf

95. Did you sing today: my favourite
96. Ever cheated on somebody?: yes
97. If you could go back in time, how far would you go?: zaman skola agama dlu yg sgt besh
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be: mls nk recall

99. Are you afraid of falling in love:pernah terfikir juge
100. Posting this as 100 truths: memenatkan la.tp enjoyyy!!

Wednesday, November 25, 2009

selamat hari raya aidiladha:)






Aidiladha is also commonly known as Hari Raya Korban or Hari Raya Haji in Malaysia.
Celebrated about two months after Hari Raya Aidilfitri, on the 10th day of Zulhijjah, the 12th (last) month of the Muslim calendar, it marks the end of the haj pilgrimage period (about two weeks).
Every year, millions of Muslims make the journey to Mecca in Saudi Arabia to perform the haj, one of the five basic tenets of Islam.
Aidiladha also commemorates the sacrifices made by the Prophet Ibrahim (hence the word 'korban,' which means sacrifice in Arabic), who demonstrated immense faith when he was put to the test by God.
Prophet Ibrahim was commanded to offer his son Ismail up for sacrifice, and though it grieved him greatly, he made ready to perform the task. However, as he was about to strike his son, God stopped him and revealed that it was a trial. Ismail's life was spared, and a ram was sacrificed in his place.
As such, during Aidiladha, the sacrifice of four-legged animals such as lambs, goats, cows, bulls and camels is performed.
The slaughter of the animal is done after the congregational prayer in the morning of Aidiladha.
The animals are killed in accordance with the proper religious rites and the meat is then distributed.
One third of the meat is given to the individual who made the sacrifice, while the rest is given to the poor and deserving people in the community.
Making the sacrifice (korban) is not a compulsory religious duty, but an obligations for those who are able to afford it.
The rest of the day is celebrated by visiting relatives and friends


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
TO ALL OF U:)

Monday, November 23, 2009

angin melanda diri

angin angin angin
melanda satu badan
gerammmmm!!!!
semalam saya berjalan2 pegi pavi
mmg besh
window shopping xhengat dunia
byk decoration utk christmas
plek bin ajaib,
hari raye aidiladha xpulak sebuk
nak decorate cantik2,xadil!
ade 6ekor rusa digantung kt main entrance pavi
niceee:p
tapi yang nak diceritakan bukan iu
bermula lah saya berjalan bersama teman
syok msuk mcm2 butik ni
butik yg wajib dimasuki kalo g pavi
adalah topman&topshop
byk gak baju cantik,tp xde sale sgt la
ade satu beg ni stylo gle,hrga pun bly thn
2hndrd ++..xpe lupekan hajat utk mmbelinye
then,pegi plak kat tmpt ksut2,
saya adalah seorang manusia yg xbrpa minat dgn ksut
pegi mane2 pkai ksut yg sme pun xksa taw.
tapi xtaw cmne ade satu sneakers ni cantik sgttt
berbunga2 plak tu
mmg cantik menarik tertarik la orang kate
saya pun trus mmbelek2
mase nak ltak blik tu bru perasan kt tpak dye tulis
'PIG SKIN LINING'
ooooo terasa bengang yg teramat
terkeluar la dari medula oblongata ku
mane plak aku nak cari tanah suci kt dalam pavi ni
cmne plak aku nak solat sume aduhhhh..
len kali cik tuan kedai,sile asingkan pig skin lining dgn yg len
pahamm!!
xpasal2 saya kene qada' solat huu:(
xde mood lgsg time tu taw x nak pg kdai len
nasib bek temanku mmbuat insiden yg boleh saya gelak
tga jalan2,die pgi tgur aizat AF
hey bro,dan aizat pun secara terpakse bertanyakan khabar
kuat plak tu dan saya trus melarikan diri sbb terlalu mlu
dan gelak xberenti2 haha
seumur hdpku kalo nampak sape artis pun bt2 xnampak
tapi kwnku ini sebok nak tgur
lepas tu bley tny plak,eh asal dye tgur ek??
nway,i'm happy with my hangouting yesterday!

p/s:berhati2 lah ble nk belek2 barangan:)

Friday, November 20, 2009

mak saye suruh

blik je rumah bermacam2 suruhan dari mak saye
saya hanya menganggukkan kepala
walaupun dalam hati bukan semua saya nak buat!hee:)
mak saye suruh ambik P moto,tapi saya berdegil xnak
sbb nanti mat rempit gelakkan saya xlpas titi,alasan!!tp mmg knyataan
ckupla sekali terkena dgn mereka,seriously maluuuu
cm nak flush muke dalam bowl toilet.
even ayah da byr penuh sampi complete lesen P.
mak kate jgn membazir,try je kalo fail xyah ambik da
sbb da ade lesen kereta,so saya xheran ngn lesen moto tu
saya bukan minah rempit atau minah ronggeng atau kutu rayau
yg sgt2 memerlukan moto.kereta sudah ckup membahagiakan
whee..T___T
sejak dari standard 6 lagi mak saye suruh pkai braces
tapi saye xmaw
sbb saya takut sakit,nanti susah nak makan
degil btul aku ni duss!!tapi tbe2 saya terbukak hati nak pkai
ble tgk rmai kwn2 yg pkai,gigi mereka jadi cantik
jeloussss
saya trus bergegas jumpe dentist
cz mak suh tny harga
name doktor tu Dr.Pui
handsome taw*sempat gedik jap*
firstly,igt nak bt crowning je cz xsuke pkai braces
nanti kene ejek gigi besi cm amin
dan muke nampak buruk,sgt2 xsuke
tapi doktor tu nasihatkan jgn buat crowning
it's not good for a long time
ia juge boleh menyebabkan gigi berkulat
oh no,saya trus deletekan crowning dr fikiranku!!fullstop
doktor sarankan pkai braces bahagian atas je
cz bwh xde problem
kalo pkai pun 6bulan je cz my case is not too serious
tapi kne bt minor operation dekat ligamen gusi
issshh lemah tol dgr operation ni.
cost around 2thousand,lower than my expectation
alhamdulillah.
jihadi ckp pkai braces niatkan utk keyakinan diri
tp bukan mengubah ciptaan allah
thnx awak;))
byk lagi yg mak saya suruh
suruh ajar sepupu2 saya yg skolah rendah tu
sains n math
aduyaiii,dah la xreti nak mengajar orang ni
kurang penyabar pulak,nak marah anak orang
kalo adik sndiri senang sikit nak marah,xde sape terasa hati
saya mmg garang kalo mengajar(sebenarnye mmg grg pun haha)
tapi kesian pulak kat dowg tu
nxt year nak UPSR,drpd cuti pjg tgk cartoon je
bek stdy ckt,btl juge ble difikirkan
em tapi korang kne bersabar ye blaja ngn cikgu rimau ni:p
em mmg byk kalo nak tuliskan sume
tgn pun cm da lenguh
mata pun da jadi mata garfield
katil pun da memanggil2
bek stop dlu..
the end

Monday, November 16, 2009

girls day out!

GENTING HIGHLAND THEME PARK




















mood: happy:)enjoy!

Thursday, November 12, 2009

back to home!!yaww

this is a happy time
i'm back to home for semester break
goodbye for semester 2.
hollaaaaaa!!mish my home damn much
rindu katil ku yg rindukan tuannye
uishh mmg thn perasaan nk blik for 3 weeks
cz of final exam yg damn hard!!!
seriously tension,ibarat cm xbce pape
berserah sje la.
cuti ni pulang ke rumah xnaik public trnsport
tapi,kami tumpang mea@mr.bean
classmate kami juge cz dye nak jalan2 ke k.l
aku kne jadi co pilot.xtdo spnjang perjalanan
tmankan mea borak2
hari ini dalam sejarah taw
slunye msuk kete trus lelap mate huh.
ika,ateen n wanie nak overnite umhku
suke2:)
mmg boring juge ble da smpai rumah
xde bnde nak buat
nak keje xtaw nk keje pe
hari2 mkn,tido,online..tu je lah
mkin bertambah la lemak2 kt bdn ku ini
tidakkkkkkkk..
btw,happy hols to all my dear friends
pegi bercuti jgn lupe ole-ole utk aku taw
remember oke^_~

Monday, November 2, 2009

stressor of my stress!!

4 paper left to go!!


basic microbiology
organic chemistry
pharmacy practice
systemic pharmacology


cpt la habes cpt:-0



i need freedom:)

Friday, October 30, 2009

surpriseddd:0

last friday aku,ika,ateen and wanie pegi ipoh parade huh..asyik2 ipoh parade je.bushan sguh tp mane ade tmpat len lagi kt cni.so terjah je la:-0..actually ateen la nak bli beg,so sume la pegi..nanti mengidam termimpi2 plak kalo xpegi,kempunan cam si tanggang hee:)tapi,aku pegi lambat ckt la cz g tmankan jihadi pegi makan+jumpe syakila.budak mengade wekk!!:p.dowg siap smpat tgk movie lg cte poker king,dowg kate lawak sgt cte tu,nth la aku ni bab2 tgk movie kureng ckt,xtaw nape,myb sbb kalo aku tgk muvie slu ngantok hehe:)tp sumtimes layann gak,tgk mood!

then,as usual we like to window shoppin' jst flying the eyes around,see for sneakers,shirt(compulsory),sunglasses n so on..aku xberduet time pegi,seriously tension:((..tp dlm2 xe duet aku bli gak shawl n bju bebek hee:)sape lg ateen la jd mgsa jd kad kredit aku.thnks dear!

jalan punye jalan penat rase,si wani ni sebuk nak bli aiskrim conetto seringgit kat bwh,ktowg kate nanti la,tp dye da trun dlu..erm xpe la,ktowg stay kt atas dlu g popular,dlm hati kate 'lambat tol si wani bli aiskrim,nk bli aiskrim ke buat aiskrim' tp xde r syak ape2 pun,jst ignored it smbil tmankan ika msuk nike.

suddenly,bunyi kat tepon ika kring kring kring,ika pun angkat,wani tny ktne ni?ika jwb kat nike..wani kate oke2 nanti aku dtg jap agy..aku ngn ika pun kluar la dr nike ble tgk sneakers dye x bape nak menarik.

tbe2,aku nampak ade plastik besar wani bwk,then wani pun sorok blakang tiang besar(bajet kurus la bole sorok2),aku ngn ika pun ckp la,ni ape pasl si gemok ni sorok2 plak,pastu pg kt wani dan dye trus bg bunga rose pink kat aku n ika(fresh flower taw)..hahahahaaha time tu mmg feel surprised la tbe2 dye bg bunge kan,terharu rase p klaka pun ade ngee^_~..then jmp ateen wani pun trus bg,smpai ade pak guard tu gelak2 tgk kte bwk bunge rose ramai2 hee.mluuu:)tp beshh.thkss byk2 la sygg!!pastu nampak ade lg stu kuntum,tny plak nak bg kat sape??wani pun jwb nak bg kt hafizuddin syg la haha:)tgk btpa gentle si wani bg laki bunge,,haah sweet la tu:)

erm ktowg pun abadikan rose tu
kat bilik masing2
this is what we call

THE ART OF FRIENDSHIP


really appreciated in what are u doing to me
loveeeeeeee u:))




Wednesday, October 28, 2009

examination

good luck to all my collegues
and all my friends out there
jgn tensi2 sgt dong
jst do the best oke:)
kmu dah buat yg terbaek
tawakkaltu alallah

'man jadda wa jada wa man zoro a hasada'

****



bukan senang status sbg students
byk tanggungjawab yg kne pikul
tgungjwb terhadap
allah
ibubapa
dirisendiri
pelajaran
masadepan

dan

bukan senang kita hidup
dalam alam pembelajaran
byk sgt dugaan
mmg perit utk kita lalui
utk menuntut ilmu
yg dah jd fardu kifayah
utk kita
berbakti kpd msyrkt
suatu hari nanti
dan juge msa depan
anak-anak kita
justeru itu
tabahkanlah hati
dalam menghadapi liku2 ini
start drpd bawah
yg pnting
DARE TO FAIL
allah sentiase menemani hambanya
yg selalu igt padanya

amin


Saturday, October 24, 2009

out of mood

ya allah berikanlah aku kekutan utk menghadapi sgla ujianmu
i was a weak slave
that has nothing
i'm really need back the mood
i know
i have a great family
i also have a caring friends
and enjoyful surroundings
but
sometimes i feel lonely
no matter what happened
i still appreciated what the life it is
saya akan selalu mencari keredhaanmu ya allah rabbul izzati


i miss my family

shout:ma sorry xdpt nak blik cz exm.waitin' fer me 2 weeks more:)

with all my love
xoxo




Monday, October 19, 2009

anep oh anep.his birthday


hero2 remaja masa kini ahaksszz!!



bob posing maut:)
sorry dude amek candid hee.



housemate anep bersame memeriahkan
thnx to all of u!!


kmi turut menyebuk:p



secret recipe's cake is just for u



nadirah bersame anep
ohh sweetnye:)

Sunday, October 18, 2009

kekadang terindu.

huaaa sometimes teringt blik kwn2 yg pnh rapat dgn kite smsa dlu2 kan kan:)
i just love to recall all the moments that i spent togather with all of u syg.
kdg2 terasa btpa indahnye zman kecik2 dlu compare ngn skrg.oke lah meh sy susun atur name2 kwn2 yg pnh sy rpt..


1997-2002-SK Sg Binjai&SRA Meru

alyani-unknown
syahidah-poli s.alam
erna diana-UPM
syazwani-dip in hospitality,MSU
rafiqah-USM,dgree in pharmacy
hidayah-UITM S.alm,dgree in dietatic

2003-2005-Sek Agama Men(T),Hisamuddin,Klg

Farah Asyhikin-dip in account
Siti Maheeran-dip in nursing
Baity-Uitm Melaka
Mustika-Unikl Micet,dip in chemical eng.
Atiqah-UKM,dgree in actuarial sc
asyraf-dip in culinari art
saifuddin harith-UITM Melaka,dip in tourism
zuan natrah-uitm perak,dip in properties managenent

MRSM Kuantan

nur 'ezzati-HELP,dgree in law
farahanem-UITM s.alam,dgree in account
hidayah-fastract uitm accounting
hafriz-UMP,dgree in mechanical eng.
fazeera-KPTM,dip in account
azreen-UITM p.png,dip in mechanical eng.
liza-UITM jengka
suhailah-UTM,dgree in physical sport
asma husna-UNITEN,dgree in civil eng.
hani hamizah-UITM s.alam
Faaza-MBBS,indonesia
wan zukasyah-MBBS,india
liyana-MMU,dip in graphic art&design

PLKN,Kem Miri,kump1,siri5

atiqah,eqa,ila,fara,hana,
P5A's members
BRAVO's mmbers


mmber yg ak sgt2 rapat:)

nadia-UM nilam puri
nedh-UITM Jengka,dip in banking
amira-UNITEN,dgree in account
Fir-UIA Nilai
hafizati-UITM melaka

UNIKL's buddies

nasyika
fatin
wanie
arxar
alya
kak zai
nisa


love u all so badly!!u all was born are made for me
to make my life so happening
to make to be a good listener
to make to solved my probs
to make to be by my side in all situation
to make to calm down when i'm angry
to make to be a banker,hehe:)
and the lies goes on...........

and also mohd jihadi

ini saye punye chocolate storage ehe:)
thnx for ferero
mntng2 sye kuat mkn,suke sgt bg mknn,cmne nk krus ni haih..
if i'm getting fat jgn slhkan sy oke??



Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu

Umpama lipan dan kala

Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis

Oh! Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh! Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi ummat semesta

'friends are the siblings god forgot to give us'





Tuesday, October 13, 2009

regretting

NOTHING TO SAY
NOTHING TO DO
NOTHING TO ARGUE
NOTHING TO THINK
BECAUSE EVERYTHING IS OVER.
I JUST WANT TO HIGHLIGHT WHAT I'M SAYING TO YOU BEFORE
"KEEP OUR RELATIONSHIP WELL"


p/s:jgn tny knp ak tulis cmni oke?

fashion time.da most i like:)

The abaya "cloak" (arabic: عباية‘abāya[tu] or عباءة ‘abā'a[tu], plural عبايات ‘abāyā) is an overgarment worn by some women in parts of the Islamic world. It is the traditional form of hijab, or Islamic dress, for many countries of the Arabian peninsula such as Saudi Arabia or United Arab Emirates, where it is the national dress. Contrary to popular belief, the abaya is not mandated by The Qur'an.

Traditional abayat are black and may be either a large square of fabric draped from the shoulders or head or a long caftan. The abaya covers the whole body except the face, feet, and hands. It can be worn with the niqab, a face veil covering all but the eyes. Some women choose to wear long black gloves, so their hands are covered as well.

Saudi Arabia requires women to cover in public. Covering is enforced by the religious police, the muṭṭawwi‘īn (also known as the muttawwa). In Iran the cover is often referred to as a chador. In South Asia, it is known as a burqa. Some Muslim women living in the West also cover themselves as part of their religion and culture.

Abayat are known by various names but serve the same purpose, which is to cover. Contemporary models are usually caftans, cut from light, flowing fabrics like crepe, georgette, and chiffon. Styles differ from region to region: some abayat have embroidery on black material while others are brightly coloured and have different forms of artwork across them.


si kecil yg comel ini mengenakan abaya

like this:)


mecca abaya.


look very gojes.

love it:)

Friday, October 9, 2009

on your birthday.

cuppycakes yg awk bg utk pjuk sy:)
(sorry xde pic cake len sy ade)




hasil nukilan saye ye:)

The things we feel the deepest
Are the hardest things to say
But dear friend you must know
How much I love you anyway
And now that it's your 20th
I'm hoping you'll know too
How much I'm wishing happiness
With all my heart for you.

HAPPY BIRTHDAY

sorry dear,nothing special that i was created on your meaningful day

it's because of many factors(u know kan)

sorry dear,i'm not being da special one to mke u supprised on your wonderful day

sorry dear,i can't give u a great present to make u happy

sorry dear,i can't doing a memorable moments as u hope

BUT

jauh di sdut hati ini saya sentiase mendoakan

♥kebahagiaan awak bersama fmily&rakan2.
♥menjadi khalifah yg bertaqwa di muka bumi ini
♥mati dan hidup di dalam iman&islam.
♥menjadi muslimin yg soleh.
♥forever being a guidance of me:)
♥anak yg terbaik utk kedua ibubapa awak.
♥keep our relationship well:)





just a simple present from me
(xmmpu lg nk blikan honda civic yg awk suke hee:)
i really dunno either u like or not
but,hopefully i wnt u feel happy
when receive it.
dun think bout da price of this present
the most important is the worth of appriciated.

take care!!

norhazreen rosli,with all my love.





read this kwn2.

TANDA2 HARI KIAMAT

Sepuluh tanda-tanda qiamat yang disebutkan Rasulullah saw. dalam hadis adalah tanda-tanda qiamat yang besar-besar, akan terjadi di saat hampir tibanya hari qiamat. Sepuluh tanda itu ialah:
1. Dukhan (asap) yang akan keluar dan mengakibatkan penyakit yang seperti selsema dikalangan orang-orang yang beriman dan akan mematikan semua orang kafir.
2. Dajjal yang akan membawa fitnah besar yang akan meragut keimanan, hinggakan ramai orang yang akan terpedaya dengan seruannya.
3. Binatang besar yang keluar berhampiran Bukit Shafa di Mekah yang akan bercakap bahawa manusia tidak beriman lagi kepada Allah swt.
4. Matahari akan terbit dari tempat tenggelamnya. Maka pada saat itu Allah swt. tidak lagi menerima iman orang kafir dan tidak menerima taubat daripada orang yang berdosa.
5. Turunnya Nabi Isa alaihissalam ke permukaan bumi ini. Beliau akan mendukung pemerintahan Imam Mahadi yang berdaulat pada masa itu dan beliau akan mematahkan segala salib yang dibuat oleb orang-orang Kristian dan beliau juga yang akan membunuh Dajjal.
6. Keluarnya bangsa Ya'juj dan Ma'juj yang akan membuat kerosakan dipermukaan bumi ini, iaitu apabila mereka berjaya menghancurkan dinding yang dibuat dari besi bercampur tembaga yang telah didirikan oleh Zul Qarnain bersama dengan pembantu-pembantunya pada zaman dahulu.
7. Gempa bumi di Timur.
8. Gempa bumi di Barat.
9. Gempa bumi di Semenanjung Arab.
10. Api besar yang akan menghalau manusia menuju ke Padang Mahsyar. Api itu akan bermula dari arah negeri Yaman.

Wallahualam.

who i love:)

we have seen each other
with so many ups and down
i hope this too
is just a temporary setback
please believe me
i'm never mean to hurt you
I'M SORRY
please accept my apologize

awak,maafkan sume salah sy yg terkadang2 cm termoody tbe2
dan mungkin juge bt kmu serabut,serba salah dan mcm2 lg
dats not mean to hurt u darl
i think dat its is an impact from our conflict
sorry again
and it's not unfair if i want to revenge u as a victim
i need a time to fix all of this
i know u've done a lot of sacrifice to me
BUT,ME TOO
very thnkful:)




Thursday, October 8, 2009

hangout without u

fatinfatihah and sheqa.true frens:)



my bad habit.suke mkn byk2:)



hot&spicy friedrice.delicious.

khairunnisa'

Mampukah Aku Menjadi Seperti Mereka? Mampukah aku menjadi seperti Siti Khadijah? Agung cintanya pada Allah dan Rasulullah, Hartanya diperjuangkan ke jalan fisabillah, Penawar hati kekasih Allah, Susah dan senang rela bersama. Dapatkah kudidik jiwa seperti Siti Aishah, Isteri Rasulullah yang bijak, Pendorong di kala kesusahan dan penderitaan, Tiada sukar untuk dilaksanakan. Mengalir air mataku, Melihat pengorbanan puteri solehah Siti Fatimah, Akur dalam setiap perintah, Taat pada abuyanya yang sentiasa berjuang, Tiada memiliki harta dunia, Layaklah ia sebagai wanita penghulu syurga. Ketika aku marah, Inginku intip serpihan sabar, Daripada catatan hidup Siti Sarah. Tabahkah jiwaku, Setabah umi Nabi Ismail, Mengendong bayinya yang masih merah, Mencari air penghilang dahaga, Di terik padang pasir merak, Ditinggalkan suami akur tanpa bantah, Pengharapannya hanya pada Allah, Itulah wanita Siti Hajar. Dapatkah aku mengikut jejak Siti Rahmah, Permaisuri Nabi Ayyub, Pasrah dengan dugaan Tuhannya, Walau pernah tersungkur ke dalam jerat syaitan, Namun ia kembali, Kerana iman yang kuat, Telah dijanjikan syurga adalah balasannya, Bahagia adalah miliknya. Mampukah aku menjadi wanita solehah? Mati dalam keunggulan iman, Bersinar indah, harum tersebar, Bagai wanginya pusara Masyitah.

P/S:erm mase lpas bce rase diri kta ni btpa lmah la compare dgn wanita2 hebat.tapi xpe kan kte boleh change our attitude ckt2 kan.semoga kte2 sme2 berdoa utj mndpt keredhaanya amin:)

Wednesday, October 7, 2009

slmat hari raya.

i wanna to wish SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN to all viewers.

susun sepuluh jari,maafkan segala kekhilafanku selama ini

secara langsung atau tidak.0-0 taw:)

miss those moments


pic kt atas tu di beri name waterfall suresh cz xtaw ape name sbnrnye hee:)igt lagi mase frst msuk2 sem1,bru fisrt week kwn2 kami da brani2 pg cni(ateen,ika,arxar,aliah,nisa,wanie,me,asyraff n amin)akk zai hlg mane nth time tu.
da happy2 time tu siap pnjt batu lg,last2 blik kne mrh ngn suresh.haha sdih terasa cm lawak pun ade,tp time tu rase mmg bngng gak ngn abg suresh tu.apepun mmg enjoy la time nih.i still keep it in my mind.Really damn mish saat2 duk kt hostel kldang emas dlu.

DAILY ROUTINE
  • 7.00 a.m:line up while waitin' fer cik kiah's bus.smbil bergossip bersame teman
  • 8.00 a.m:singgah sebentar futur at nurayu oppesite our college.menu utama adalah teh ais
  • 8.30 a.m:havva packed schedule fer class
  • 1.00 p.m:take a lunch at wisma.wlupun kurg sdp tp murah
  • 2.00 p.m:our class was continued
  • 4.30 p.m:waitin' again fer cik kiah's bus.sguh penat
  • 5.00 p.m:bli nasi lemak mak cik kancil sbb xde food utk dinner
  • 6.00 p.m:riadah with our classmte.men bola tampar(sy xpndai men pun ngee:)
  • 8.00 p.m:aktiviti bbs.
haih sungguh memenatkan jadual ktowg.sguh padat.tp seriously enjoy.yg kurang memuaskan blik yg kcik,lg pns ngn sewa yg mahal.mcm xberbaloi ble fkr blik.so,we take a decision to remove to rent house that nearer from our college.sng ckt kan.nak pg mane2 pun sng whee:)

igtkan da pndah rumah xde probs,last2 ade gak mslh.kne jaln kaki within 25min to go to class every morning.em tension terasa di hti.tp apekan daya terpakse.yg peliknye berat xtrun2,musykil2.mgkin virus wanie yg mengandungi byk lmak tu da spread kot hehe:)..opss sory dear termengumpat kmu.pdhl ak la yg kuat mkn kan.hee:)



new in blogging.

salam ukhuwah utk semua.
em actually ni bru frst tyme in blogging
i thnk it quite menarik kan.
nway,thnx to all of u who support me:)