Tuesday, April 6, 2010

tahniah untuk ummi♥♥♥

Tahniah ku ucapkan untuk kak naemah kerana selamat melahirkan anak sulong lelaki yang cute miut pada 2 April 2010.Alhamdulillah ya rabbi dengan izinmu,kak naemah dapat melahirkan anaknya dengan selamat.Sesungguhnya nikmat dan berkatmu tidak ternilai.Cepatnya masa berlalu.rasenye baru je jumpe tanya tentang kandungan, jumaat lepas jihadi msg kata dah naik pangkat dah jadi ayah chik(die mmg seorang yang sangat excited).masa sangat pantas berlalu.Btw,saya turut merasa gembira dan bersyukur dengan kehadiran baby kak naemah.

secoret kata yang ingin dikongsi.

'Engkaulah permata kami,mendidik dan mengasuh kami,bertarung nyawa demi kasih suci,sungguh murni hati ibu,menempuh onak berliku,peritmu tiada siapa yang tahu'

sangat2 tersentuh mendengar lirik lagu ni,ianya sangat bermakna.

Seorang sahabat bertanya, "Ya Rasulullah, siapa yang paling berhak memperoleh pelayanan dan persahabatanku?" Nabi Saw menjawab, "ibumu...ibumu...ibumu, kemudian ayahmu dan kemudian yang lebih dekat kepadamu dan yang lebih dekat kepadamu." (Mutafaq'alaih).

Tiap bayi dilahirkan dalam keadaan suci (fitrah-Islami). Ayah dan ibunya lah kelak yang menjadikannya Yahudi, Nasrani atau Majusi (penyembah api dan berhala). (HR. Bukhari)

Cintailah anak-anak dan kasih sayangi lah mereka. Bila menjanjikan sesuatu kepada mereka tepatilah. Sesungguhnya yang mereka ketahui hanya kamulah yang memberi mereka rezeki. (HR. Ath-Thahawi).


deepest in love,